Julkalender tävlingar

När de mörka månaderna smyger sig på har vi inte mycket annat att se fram emot än julen. Doften av kanel och kardemumma, varm choklad och kristall vit snö. Lager av kläder för att skydda oss från den bitande kylan. Så är det ju också en period där julkalendern visas på TV och adventskalendrar på nätet. Med dessa kommer det varje år minst en julkalender tävlingar. Oavsett om du är ett fan av julkalendrar eller inte, så råder det inga tvivel om att tävlingarna är roliga och ibland erbjuder fina priser!

Julkalender tävlingar

Vilka slags julkalendrar finns det?

Det finns en variation av julkalendrar online som lottar ut priser till lyckliga vinnare. Den förmodligen bäst kända, åtminstone bland barn, är den som skapas till SVT:s adventskalender varje år. Här är det oftast lite mer barnvänliga pris, och priserna kanske inte är värda ditt engagemang om du är vuxen!

Men så finns det ju också de kalendrar som kända företag lanserar varje år. Här har de oftast ett erbjudande eller en tävling varje dag mellan den 1–24 december. I luckorna kan det vara en mängd olika priser. Ibland vinner man inte mer än en rolig historia, men några gånger är det riktigt fina vinster i julkalender tävlingar.

Vad är det roliga med en julkalender tävling?

Du har själv varit, eller är ett barn, så du vet åtminstone det roliga med en julkalender i papp. Att varje dag ha en lucka som ska öppnas, där det antingen står ett roligt rim eller ligger en bit choklad. Det är något helt speciellt med att få en överraskning varje dag, oavsett om det är en stor eller liten överraskning. Det är det samma med en julkalender på nätet! 

Oavsett om du inte vinner något, så kan det vara kul att tävla bara för att. Ännu roligare blir det ju såklart om man faktiskt vinner något på en adventskalender tävling. Men ni förstår poängen! Hitta en kalender du tycker är rolig, och där du känner att vinsten faktiskt kan passa in på dig. Vad ska du med ett presentkort på en djurbutik till om du själv inte äger ett husdjur?

Tips på julkalender tävlingar att hålla koll på 2020

Är du en typ som älskar att tävla, och framförallt älskar att vinna: finns det en del adventskalender tävlingar att hålla koll på. Här tipsar vi om populära julkalendrar på nätet du kan välja mellan:

För reseälskaren: En julkalender tävling för reseälskaren som vi rekommenderar är Resias julkalender. 2019 kunde man bland annat vinna ett presentkort värt 10.000 kr. Tänk vilken resa, eller vilka resor, man kunde gjort för de pengarna! Vem kan ens ana vilka luckor de har i år?

För inredningstypen:En populär kalender 2019 var JYSKs julkalender. Behöver du nya prylar till lägenheten, som kuddar eller sänglakan? Håll utkik efter detta års utgåva. Vem vet vad som gömmer sig bakom luckorna 2020.

För foodien: För dig som älskar att laga mat rekommenderar vi kika efter Kitch’ns adventskalender på nätet. I 2019 delade de ut hela 1 000 kr varje dag i presentkort till deltagare! Snacka om att man kan uppgradera sin köksutrustning. Eller så kan du köpa presenter för pengarna du vunnit!

För barnet: Återigen måste vi tipsa om SVT:s årliga julkalender som lanseras i samband med tv-serien som börjar sändas 1 december. Denna online-julkalender tävling är en favorit bland många, såväl barn som vuxna. Ge det en chans och se om du kan kamma hem någon vinst i år!

För pryl- och tekniknörden: Teknikmagasinet har tidigare år haft en adventskalender där det gömt sig roliga priser för pryl- och tekniknörden. Vi håller tummarna för att de har en i år också!

bästa tävlingarna för julkalender

Akta dig för blufftävlingar!

För varje legitim tävling där ute, finns det förmodligen en bluff-version. Lurendrejare kommer på sätt att lura folk på pengar varje dag, och tävlingar på nätet är bara en av dem. För att vara på säkra sidan ska du alltid läsa recensioner om webbplatsen som håller i tävlingen först. Du kan också undvika några vanliga varningstecken, som t.ex. felaktig språkanvändning och pop-up fönster. Fyll aldrig i personlig information som du annars inte skulle vilja dela med dig av. 

Trots att det lockar att vinna en MacBook eller en resa till Thailand, så är det inte värt det om du i själva verket får ett virus installerat. Eller i värsta fall går minus på ditt bankkonto. Legitima sidor frågar aldrig om mer än ett namn, en e-postadress och i några fall födelseår och adress. Du ska alltså aldrig dela med dig av konto eller kortuppgifter, trots att du lovas en vinst.