Vinn biljetter

Att vinna gratis konsert-, fotbolls-, bio- eller varför inte flygbiljetter är något vi alla drömmer om. Ibland räcker det med att man svarar på några frågor, eller bara utfyller sitt namn och e-postadress. Ibland krävs det att man skriver en lång motivation till varför man förtjänar att vinn biljetter. Ibland kanske man behöver skriva en 1000-ordig recension av en resa eller en konsertupplevelse man varit med om. Oavsett finns det olika tips och strategier att ta del av. Dessa listar vi här, ihop med vilka fallgropar du ska hålla utkik efter. Men vi diskuterar också vad som egentligen är värt din tid, och vad du ska söka efter.

Vinn biljetter

Först och främst: etablera vad du letar efter för slags biljetter

Det finns ingen anledning till att delta i tävlingar för att vinn biljetter om det är till något du ändå inte gillar. Är du inte intresserad av konserter så anmäl dig inte till dessa tävlingar. Det är synd om det visar sig att du vinner, och istället för att gå till en konsert så använder du inte din biljett. Tänk på de stackarna som faktiskt vill se sitt favoritband eller artist, men inte har råd.

Vad är det du gillar? Älskar du nya filmer så leta upp så många tävlingar som möjligt där du har chansen att vinna ett presentkort till en biograf. Eller kanske vinn biljett till en premiär. Är din dröm att upptäcka så många länder som möjligt innan du fyller 30, delta i så många tävlingar som möjligt som berör detta! 

Vinn biljetter: Gör det strategiskt

När du filtrerat ut vilka slags biljetter du vill vinna så är nästa steg att tävla så strategiskt som möjligt! För en del människor blir det en livsstil. En del lever till och med på upplevelser de själva sluppit lägga pengar på! Visst, du kan skriva upp dig på en mängd hemsidor och hoppas på det bästa. Men det finns sätt att underlätta det för sig på.

  • Skapa en e-post som endast är tillägnad åt att tävla med. På så sätt kan du fylla i att du gärna vill få mail om liknande tävlingar. Då slipper du dessutom att blanda ihop dem med dina privata- eller jobbmails.
  • Åsidosätt tid varje dag dedikerad till att delta i tävlingar. På så sätt vet du att du gör tillräckligt, samtidigt som du slipper risken för ett beroende. Det räcker med en halvtimme om dagen, kanske i soffan efter kvällsmaten?
  • Bestäm vilka tävlingar du ska delta i. Jovisst är det roligt att delta i tävlingar där du kan vinna dyra konsertbiljetter till Globen eller Ullevi. Men chansen för att du vinner dessa är rätt minimal jämfört med chansen att vinna ett par biobiljetter. Men detta beror såklart också på vilken form för tävling det rör sig om. Ska du svara på en enkel fråga är det väldigt liten chans att du vinner. Ska du skriva ett långt motivationstal, ökar dina chanser drastiskt. Överväg vad din tid är värd att spenderas på.

Tänk på att alltid läsa igenom villkoren…

Att delta i tävlingar och vinn biljetter är roligt och känns helt bekymmerslöst. Men innan du deltar i en tävling ska du alltid vara noggrann med att läsa tävlingsreglerna först. Det enda som faktiskt är värre än att slösa bort din tid på en tävling är att du inte är berättigad att vinna priset. Många tävlingar har åldersgränser eller liknande. För att undvika att detta händer dig, läs alltid noggrant igenom villkoren! Det är ju jättetråkigt om du vinner ett par konsert- eller flygbiljetter och faktiskt inte är berättigad till dem. Hör du inte av dig i företaget i tid, är det som om biljetterna lika gärna kunde spolas ner i toaletten.

Tävlingar om biljetter

… och att alltid undvika bluffar

När dina förhoppningar om att vinn biljetter är höga och du deltar i många tävlingar och väntar på telefonsamtalet, brevet eller e-posten, måste du vara säker på att du inte faller för en bluff. Innan du kommer igång med att tävla i online-tävlingar så måste du kunna igenkänna varningssignalerna för bedrägerier. 

Först och främst ska du såklart vara säker på att hemsidan du tävlar på är legitim, men så finns de också de som ringer upp vinnarna innan den faktiska prisgivaren gör det. Det kan varit en bedragare som fått reda på att du vunnit en tävling. Denne ringer till dig och påstår sig vara ägare av t.ex. ett flygbolag eller arrangör till ett spelställe. Kanske hen frågar dig om ett kontonummer eller ditt kreditkortsnummer för att kunna föra över vinsten? Undersök ALLTID telefonnumret du blir uppringt av, eller mailadressen som du blivit kontaktad på innan du uppger känslig information.

Sist men inte minst: ha kul!

Att delta i tävlingar för att vinn biljetter är inte ett jobb, det är ett fritidsintresse. En hobby som aldrig får övergå till ett beroende. Ha kul och bli inte för ledsen om du inte vinner något! Någon gång kommer det vara din tur.