Vinn resor

Det är ingen nyhet att det kan vara dyrt att resa. Detta hindrar förmodligen många av oss från att faktiskt göra det alls. Men, tänk om det vore så att man kunde få hela sin resa gratis? Eller åtminstone en del av det betalt? Tja. Detta är faktiskt ingen omöjlighet, tack vare att resebranschen är så konkurrenskraftig som den är idag. Många resebolag erbjuder faktiskt att man kan tävla och vinn resor för att öka deras popularitet. Men hur fungerar dessa tävlingar resor? Här försöker vi förklara hemligheterna för dig. Det finns en del saker att se upp för. Sedan finns det även strategier för hur du ska ha bäst chans att vinna. Läs vidare för att få reda på mer!

Vinn resor

Först och främst: var säker på att tävlingen är legitim

Jovisst kan det låta för bra för att vara sant. Du svarar på några enkla frågor, och så erbjuds du chansen för att vinna ett par flygbiljetter. Men det är faktiskt en win-win situation för flygbolaget. Att lotta ut två sittplatser i deras flyg betyder inte så mycket för deras ekonomi. De tjänar mer på att deras namn blir mer synliggjort. 

Men oavsett måste du vara säker på att tävlingen är legitim och inte en bluff. En pop-up som plötsligt dyker upp på en hemsida där det står “Tävla och vinn resor” är förmodligen en bluff. Flygbolag använder sig inte av denna form för marknadsföring då de vet att det skrämmer besökare. Förutom pop-ups så ska du se upp för kedjebrev. Checka alltid källan till mailet. Ett bluffmail innehåller oftast språk som är svårt att läsa, men ibland är lurendrejarna listiga.

Hur stora chanser har du att vinna egentligen?

Titta på vem det är som är värd för tävling vinn resor, varför de håller i tävlingen och hur man deltar i den. Det finns stora företag som håller i årliga resetävlingar där det enda du behöver göra är att svara på vilken huvudstad ett resmål har. Trots att det låter enkelt så är dessa tävlingar resor praktiskt taget omöjliga att vinna.

Tänk på hur många tusen, om inte miljontals människor som svarar på frågan. Detta ger dig en minimal chans. Men om det dyker upp en annons för att du kan vinna en enkel resa till London, låt säga i din lokala tidning, så är det större chans. Oddsen blir högre ju “mindre” priset är, eftersom mindre människor då deltar. Krävs det att du skriver en motivation till varför du förtjänar att vinna ökar dina chanser också, eftersom det då är ännu färre människor som vill delta.

Håll dig uppdaterad: hela tiden!

Om du verkligen är ute efter att vinna resa så måste du också kämpa för det. Trots att det är enkelt att svara på några frågor och/eller helt enkelt fylla i sitt namn kräver det tid. Det finns till och med de nomader som försöker leva på resor de vunnit genom olika tävlingar på nätet. Som tur är finns det hemsidor idag som kan hålla dig uppdaterat dygnet runt.

Ett tips från vår sida är att delta i de tävlingar som faktiskt är svårast. Om du har tid och motivation såklart. Dessa kommer trots allt att öka dina chanser. Vilka är tävlingarna som är svårast då? Jo, dessa innebär förmodligen att du ska skriva en motivationstext. Eller kanske skriva ett blogginlägg om ett av dina favorit-resmål? 

Vinn resa till utomlands

Håll utkik efter bluffsidor och läs villkoren

Trots att du förmodligen är vuxen nog till att surfa på nätet så finns det fortfarande många lurendrejare där ute. Många firmor opererar just genom att få människor att tro att de deltar i en tävling resa, men egentligen är de bara ute efter deras pengar. Öppna aldrig ett mail som ser osäkert ut, eller gå in på en hemsida som varnas för.

Förutom att undvika bluffar så är det extremt viktigt att man noggrant läser igenom de villkor som finns. Innan du deltar i tävlingen, läs vänligen igenom dem steg för steg. Se till så att du uppfyller alla krav, och att du tävlar enligt de regler som finns. Om du inte uppfyller de krav som finns, t.ex. inte är över 20, så slösar du bara din tid.

Förvänta dig inte för mycket…

Vi hatar att behöva säga detta, men förvänta dig inte för mycket av att tävla om resa. Visst, det finns människor som är lyckligt lottade och faktiskt lyckas kamma hem en resa runt jorden. Eller de som får en resa till Stockholm med första klass. Men du ska heller inte förvänta dig att du kommer att vinna ens en av 10 tävlingar resor. Chansen finns där, men det krävs då också att du har fruktansvärd tur – eller skriver en fantastisk bra motivation till varför du förtjänar priset.